Over Ingrid

“Als mijn beste vriendin tegen mij zou praten, zoals ik mezelf soms bekritiseer, dan zou ze allang mijn vriendin niet meer zijn.”

Als klein meisje voelde ik me nogal eens onbegrepen en geïntimideerd door alles wat er om me heen gebeurde. Ik verwonderde me over de wereld en de mensen om mij heen. Want ik begreep niet echt hoe de wereld functioneerde en wat ik moest of wilde doen. Ik vond het leven verwarrend en trok me een beetje terug in mezelf, mijn dagboek, mijn eigen wereldje. Maar ik zorgde er wel goed voor dat niemand die onzekerheid zou merken, want aan de buitenkant ontwikkelde ik me als een stoere, sterke en dappere vrouw die haar zaakjes wel op orde had.

Ik koos ervoor om een voor mij veilige en bestendige koers te varen en ik stortte me (met een enigszins perfectionistische grondslag) op mijn bedrijfskunde studie en ging aan de slag in de wereld van de vastgoedbeleggingen. Na 15 jaar (interim) opdrachten voor vastgoedmanagement-organisaties, gemeenten, beleggingsfondsen en woningcorporaties liep ik vast in mijn werk. Mijn batterij was leeg.

Zo kwam ik erachter dat ik mensen vele malen leuker en interessanter vind dan stenen.

Ik voegde daad bij het woord, want een echte doener ben ik altijd wel geweest, en ik volgde diverse opleidingen en trainingen op het gebied van NLP, communicatie, persoonlijk leiderschap, systemisch werk, trauma healing en tijdlijn therapie. Uiteindelijk startte ik in 2008 een eigen trainingsbureau als internationaal gecertificeerd trainer in NLP.

Inmiddels werk ik met heel veel plezier voor externe opdrachtgevers, zoals JBBX en de Ergoacademie. Voor beide organisaties geef ik NLP practitioner en NLP master opleidingen en kortere cursussen op het gebied van communicatie, teamwork en leiderschap. Daarnaast verzorg ik voor diverse opdrachtgevers teamtrainingen, persoonlijke coaching en motivatie-sessies.

Ik ben bang en ik ga

In de loop van de jaren ben ik een verander-expert geworden. Als een ogenschijnlijk zelfverzekerde kapitein van mijn zeilschip heb ik het roer van mijn leven meerdere malen omgegooid en koerswijzigingen ingezet die ineens jaren later een totaal andere bestemming geven. En dat past bij mij. Ik houd ervan, vernieuwen en veranderen, terwijl ik het ook regelmatig eng en spannend vind.

De rode draad in mijn werk is bewustwording en actie ondernemen. Ik heb een fijne neus ontwikkeld voor het herkennen van onhandige patronen, omdat ik er zelf ook zo in heb gezeten. Altijd vanuit compassie en begrip en soms behoorlijk confronterend. Ik houd van eerlijke nieuwsgierigheid en kwetsbaarheid. Uiteindelijk gaat het er bij verandering en groei wel om dat je duurzaam de dingen anders gaat doen of beleven.

Waar wil jij aandacht aan geven of wat wil jij opgehelderd krijgen? Wat heb jij nu nodig om de volgende stap te maken in jouw leven? Het leven heeft nou eenmaal geen generale repetitie… het is nu! Ik ontmoet je graag om je hierbij te helpen en te inspireren.