Trainer

“Ik ben ervan overtuigd dat bewustwording de sleutel is tot plezier, liefde en flow”

Waarom ben ik trainer geworden?

Misschien herken je dat wel, dat gevoel dat je zelf het wiel moest uitvinden. Over onderwerpen en lessen die je nu eenmaal niet op school leert. Zoals het vinden van je ware talenten, je verlangen, je zelfvertrouwen of je daadkracht. Over het omgaan met tegenslag en verandering. Of de lessen die gaan over het managen van emoties en verlangens, of over het motiveren en enthousiasmeren van anderen. Vanaf het eerste moment dat ik ervoer hoe ontzettend veel levenslessen ik nog kon leren en hoe leuk het is om dat in groepen met anderen te doen, wist ik dat ik als trainer een daadwerkelijke bijdrage kon leveren aan het levensgeluk van mensen.

“Het is mijn droom dat iedereen nog veel meer vanuit aandacht en echte verbinding kan leven en werken. Daarbij houd ik ervan om situaties of vragen die ingewikkeld lijken, simpel te maken. Daar ben ik goed in, het ont-wikkelen van in-gewikkelde patronen. Het gaat mij erom dat energie weer kan stromen, dat er plezier, succes, resultaat en flow is.”

Trainingen

Na mijn loopbaan als bedrijfskundige en interim manager in de vastgoedsector, en vele opleidingen verder, startte ik in 2008 een eigen trainingsbureau als gecertificeerd trainer in NLP. Ik had namelijk ontdekt dat ik mensen vele malen leuker en interessanter vind dan stenen.​

Inmiddels werk ik als freelancer en ondernemer met heel veel plezier samen met verschillende opleiders, trainers en collega’s, zoals JBBX, de Ergoacademie, LEF in Business en Schrijfzin.

Voor JBBX en de Ergoacademie geef ik NLP practitioner en NLP master opleidingen en kortere cursussen op het gebied van communicatie, teamwork en leiderschap. Met LEF in Business verzorg ik trainingen gebaseerd op de wijsheid en de kracht van Eckhart Tolle.

Daarnaast verzorg ik voor diverse opdrachtgevers teamtrainingen, persoonlijke coaching en motivatie-sessies.

NLP Schrijfweek
in Zuid-Spanje

In april en in juli 2020 organiseren we een week waarin jij kunt werken aan je ondernemerschap, aan je zichtbaarheid, aan je bewustzijn en aan je schrijfvaardigheden, terwijl je ook enorm veel gaat genieten, leren, lachen, ontwikkelen en uitrusten.

Video afspelen

Marije van den Bovenkamp (schrijfcoach, eindredacteur en trainer, eigenaar van Schrijfzin) en ik zijn samen een gouden setje als het gaat om schrijven, ondernemen en NLP.

Want als je nog fijnere teksten schrijft vergroot je jouw zichtbaarheid en krijg je nog scherper wat je in de wereld wilt brengen en hoe je dat het beste kunt doen. Daarnaast gaat NLP je concreet inspireren om nog handiger met taal om te gaan en om bewuster te worden welke vervolgstappen jij kunt zetten om jouw succes te vergroten.

Daarnaast hebben Marije en ik ook een grote liefde voor Spanje. Dus het is eigenlijk een beetje gek dat we dit niet veel eerder georganiseerd hebben!

Wil jij meer zien en alles weten over deze heerlijke week in Andalusië? Kijk dan op Schrijfzon.com!

Binnen JBBX faciliteer ik ondermeer de NLP practitioner en NLP master practitioner opleidingen, incompany workshops en persoonlijke coachtajecten.

JBBX is een trainingsbureau met een zeer heldere missie: het ondersteunen van duurzame transformatie van mensen én organisaties, door het aanbieden van training en coaching op het gebied van persoonlijk leiderschap. 

Kijk hier voor meer informatie over JBBX.

Ik verzorg alle NLP gerichte trainingen en opleidingen voor de ergotherapeuten, van een eendaagse Timemanagement training, een driedaagse communicatietraining tot de officieel erkende NLP practitioner en NLP master practitioner opleiding.

Ergotherapie Nederland, de branchevereniging voor ergotherapeuten in Nederland, verzorgt bij- en nascholing voor ergotherapeuten, congressen en inhoudelijke evenementen.

 Interesse? Meld je aan via ergotherapie.nl

Vind jij Eckhart Tolle ook inspirerend maar merk je dat het moeilijk is om zijn spirituele taal praktisch en concreet te maken zodat je alle wijsheid ook daadwerkelijk toe kunt passen in je dagelijkse leven?

In samenwerking met LEF in Business is dit jaar een reeks van trainingen gestart gebaseerd op het werk van Eckhart Tolle. Mijn verlangen om deze soms hoog abstracte, maar zeer krachtige, uitgangspunten van Tolle voor iedereen beschikbaar te maken is gerealiseerd. Dat doe ik samen met een echte Tolle expert, Esmeralda Heij.

Wil jij praktisch aan de slag met de wijsheid en inzichten van Eckhart Tolle?

Kijk maar eens bij www.tolletraining.nu

Wat zeggen anderen over mij?

“Het is een verrijking voor mijzelf als persoon en als ergotherapeut. De opleiding biedt veel handvatten om als ergotherapeut nog meer vaardigheden op te doen voor m.b.t. begeleiden, coachen, communicatie om nog beter en effectiever om te gaan met o.a. weerstand met als resultaat om een grotere gedragsverandering te kunnen realiseren.”

“NLP is een hele mooie aanvulling op ons beroep als ergotherapeut. Ik merk dat ik nu bij stagneren van een behandeling op zoek kan naar de oorzaak hiervan en deze belemmering weg te nemen. Daarnaast heb ik zelf een proces doorgaan waardoor ik veel opener en bewuster met mijn cliënten om kan gaan. Het heeft mij echt tot een betere ergotherapeut gemaakt.”

“Ingrid is een topcoach, zowel voor groepen en teams als voor het individu. De afgelopen jaren heb ik meerdere opleidingen/trainingen gevolgd bij haar, allen in groepsverband of als lid van een team.”