Trainer

“Ik ben ervan overtuigd dat bewustwording de sleutel is tot plezier, liefde en flow”

Waarom ben ik trainer geworden?

Misschien herken je dat wel, dat gevoel dat je zelf het wiel moest uitvinden. Over onderwerpen en lessen die je nu eenmaal niet op school leert. Zoals het vinden van je ware talenten, je verlangen, je zelfvertrouwen of je daadkracht. Over het omgaan met tegenslag en verandering. Of de lessen die gaan over het managen van emoties en verlangens, of over het motiveren en enthousiasmeren van anderen. Vanaf het eerste moment dat ik ervoer hoe ontzettend veel levenslessen ik nog kon leren en hoe leuk het is om dat in groepen met anderen te doen, wist ik dat ik als trainer een daadwerkelijke bijdrage kon leveren aan het levensgeluk van mensen.

“Het is mijn droom dat iedereen nog veel meer vanuit aandacht en echte verbinding kan leven en werken. Daarbij houd ik ervan om situaties of vragen die ingewikkeld lijken, simpel te maken. Daar ben ik goed in, het ont-wikkelen van in-gewikkelde patronen. Het gaat mij erom dat energie weer kan stromen, dat er plezier, succes, resultaat en flow is.”

Trainingen

Na mijn loopbaan als bedrijfskundige en interim manager in de vastgoedsector, en vele opleidingen verder, startte ik in 2008 een eigen trainingsbureau als gecertificeerd trainer in NLP. Ik had namelijk ontdekt dat ik mensen vele malen leuker en interessanter vind dan stenen.

Inmiddels werk ik als freelancer en ondernemer met heel veel plezier samen met verschillende opleiders, trainers en collega’s, zoals JBBX, de Ergoacademie, Paramedisch Platform Nederland, Blogzinnig en Schrijfzin.

Voor JBBX en de Ergoacademie geef ik NLP practitioner en NLP master opleidingen en kortere cursussen op het gebied van communicatie, teamwork en leiderschap.

Daarnaast verzorg ik voor diverse opdrachtgevers teamtrainingen, persoonlijke coaching en motivatie-sessies.

Binnen JBBX faciliteer ik ondermeer de NLP practitioner en NLP master practitioner opleidingen, incompany workshops en persoonlijke coachtajecten.

JBBX is een trainingsbureau met een zeer heldere missie: het ondersteunen van duurzame transformatie van mensen én organisaties, door het aanbieden van training en coaching op het gebied van persoonlijk leiderschap. 

Kijk hier voor meer informatie over JBBX.

De paramedische zorgverleners zijn de schakel tussen de huisarts, het ziekenhuis en het ‘zo normaal mogelijk leven met complexe problematiek’ in de thuissituatie. Betrokkenheid van meerdere paramedische zorgverleners bij de behandeling is vaak noodzakelijk en heeft als doel de best passende zorg te leveren voor patiënten met complexe of meervoudige problemen.

Paramedici bieden goede en betaalbare zorg aan op de juiste plek, met als doel de kwaliteit van leven, participatie en zelfredzaamheid van de cliënt te verbeteren.

Kijk maar eens bij www.paramedischplatform.nl

Ik verzorg alle NLP gerichte trainingen en opleidingen voor de ergotherapeuten, van een eendaagse Timemanagement training, een driedaagse communicatietraining tot de officieel erkende NLP practitioner en NLP master practitioner opleiding.

Ergotherapie Nederland, de branchevereniging voor ergotherapeuten in Nederland, verzorgt bij- en nascholing voor ergotherapeuten, congressen en inhoudelijke evenementen.

 Interesse? Meld je aan via ergotherapie.nl

Voor zorgprofessionals die vanuit eigen huis en omgeving willen kennismaken met NLP en hoe ze dat kunnen inzetten voor hun eigen ontwikkeling, en ook voor de behandeling van cliënten is er nu een 100% online NLP introductie e-learning. Deze bestaat uit twee modules: Versterk jezelf met NLP en Versterk de relatie en communicatie met de ander.

De e-learnings bestaan uit een aantal basis gereedschappen en concrete oefeningen uit de NLP methodiek, gericht op bewustwording van je eigen valkuilen en op het versterken van je zelfverzekerdheid, vertrouwen, mindset, focus en balans in je leven. Deze e-learnings zijn geaccrediteerd.

Kijk voor meer informatie op Ergolearning.nl

Wat zeggen anderen over mij?

“Het is een verrijking voor mijzelf als persoon en als ergotherapeut. De opleiding biedt veel handvatten om als ergotherapeut nog meer vaardigheden op te doen voor m.b.t. begeleiden, coachen, communicatie om nog beter en effectiever om te gaan met o.a. weerstand met als resultaat om een grotere gedragsverandering te kunnen realiseren.”

“NLP is een hele mooie aanvulling op ons beroep als ergotherapeut. Ik merk dat ik nu bij stagneren van een behandeling op zoek kan naar de oorzaak hiervan en deze belemmering weg te nemen. Daarnaast heb ik zelf een proces doorgaan waardoor ik veel opener en bewuster met mijn cliënten om kan gaan. Het heeft mij echt tot een betere ergotherapeut gemaakt.”

“Ingrid is een topcoach, zowel voor groepen en teams als voor het individu. De afgelopen jaren heb ik meerdere opleidingen/trainingen gevolgd bij haar, allen in groepsverband of als lid van een team.”